Van vruchtbaarheidsbeeldje tot Neanderthaler
Alle replica’s zijn in een van de werkplaatsen van Ateliers MTW vervaardigd. Ze zijn gemaakt van epoxy- of polyurethaanhars. Kleinere replica’s zijn massief gegoten. Grotere replica’s zijn hol gegoten of gemaakt van met glasvezel versterkte hars. De replica’s zijn handmatig beschilderd tot zeer natuurgetrouwe kopieën van het origineel.Genoemde prijzen zijn inclusief btw. Na bestelling ontvangt u per mail de factuur (let ook op uw spambox). Levering vindt plaats na ontvangst van de betaling.
De prehistorische maker heeft een prachtig stukje werk geleverd met deze mammoettekening. De tekening is in een stuk mammoetslagtand ingekerfd en waarschijnlijk met rode oker ingeschilderd. Het origineel is gevonden in een grot van La Madeleine in de Dordogne in Frankrijk.
In Siberië wordt nog steeds mammoetivoor van goede kwaliteit gevonden en dit wordt o.a. gebruikt voor het maken van beeldjes.
Het eerst gevonden vrouwenbeeldje is de inmiddels beroemde “Venus van Willendorf”. Het werd in 1908 gevonden bij opgravingen in de Donauvallei bij Willendorf (district Krems), de belangrijkste vindplaats van het stenen tijdperk in Oostenrijk.
Het beeldje is vervaardigd uit fijne kalksteen en nog helemaal gaaf. Oorspronkelijk was het beeldje met een laag rode oker beschilderd waarvan nu nog hier en daar resten te zien zijn.
Vanwege de zeer ronde, weelderige vormen wordt het beeldje wel gezien als de verpersoonlijking van de vruchtbaarheid.
Het origineel bevindt zich in het Natuurhistorisch Museum te Wenen
Dit hoofdje is gesneden uit mammoetivoor en ca. 3 cm. hoog.
Het werd eind vorige eeuw gevonden in Brassempouy, in het zuidwesten van Frankrijk. Uniek is dat de trekken in het gezicht duidelijk zijn aangegeven.
Het kopje heeft een overduidelijk ingesneden kapsel en wordt daarom ook wel
“dame à la capuche” genoemd.
Het wordt gedateerd in het Aurignacien - ca. 22.000 v. Chr.